Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Η θαυματουργός εικόνα "Παναγίας της Κεράς"απο το χωριό Μονή του Δημου Ανατολικού Σελίνου

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Αρχιμανδρίτης… Μυκόνου για τη Μητρόπολη Ιλίου!

Πήγαινε για ποιμαντική εξώρμηση στα στενά της Μυκόνου


dikaiakosΜερικά πράγματα δεν είναι τυχαία. Στο κλίμα της… ελευθεριότητας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία όλα είναι δυνατά, ακόμη και το γεγονός ο Εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου για την Μητρόπολη Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΔΙΚΑΙΑΚΟΣ, να περιδιαβαίνει με πολιτικά ρούχα τους δρόμους της Μυκόνου, όπως αποκάλυψε η «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής»!

Φαίνεται ότι πολλοί νέοι κληρικοί, ευτυχώς όχι όλοι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους, αλλά ούτε και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το λειτούργημά τους. Πιστεύουν ότι είναι κοινοί άνθρωποι και μπορούν να ενεργούν και να συμπεριφέρονται όπως οι υπόλοιποι.

Δυστυχώς, αυτοί οι κληρικοί προέρχονται από τον χώρο των αγάμων. Ένας τέτοιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Δικαιάκος, προστατευόμενος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τον προορίζει για ποιμενάρχη της Νέας Μητροπόλεως Ιλίου. Αυτός ο ιερωμένος, αρέσκεται τους θερινούς μήνες να επισκέπτεται θέρετρα ακολασίας, έχοντας αποβάλλει το ράσο.

Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε, όπως τον βλέπετε στη φωτογραφία, στην Μύκονο. Εδώ προκύπτουν και μερικά ακόμη ερωτήματα για τον Αρχιμανδρίτη:

Υπάρχει η τακτική παρουσία του στην Αράχωβα;
Για ποιους λόγους έφυγε από το μοναστήρι του Σαγματά στη Λιβαδειά;
Χειρίζεται τα θέματα Τύπου για τον κ. Ιερώνυμο από την εποχή της Βοιωτίας;


www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου